Kapd el a pillanatot!

Mikor lehet szerencsés választás számodra egy STABI photo-mecha?

– ha szeretnéd a lehető leggyorsabban lencsevégre kapni az állványod elé kerülő témákat,
– ha szeretnél masszív, rezgésmentes alapot a géped alá,
– ha érdekel a természetfotózás és szeretnél akár nagyon széles panorámát megörökíteni,
– ha szeretnél egy könnyű, jól hordozható rendszert, amit utazgatásaid során is szívesen magaddal vinnél,
– ha természetmegfigyelő spektíved is kéri a könnyen használható stabil alapot.

STABI photo-mecha 

A STABI photo-mecha tervei a csillagászati alkalmazásra alkotott STABI micro-mecha konstrukciós megfontolásai és tapasztalatai alapján készültek. Működését tekintve ez a termék is nagyon egyszerűen használható csúszókuplungos tengelykereszt.

A fényképeződet az 1/4″-os fotómenetével fogathatod a STABI photo-mecha prizmájához, majd csatlakoztathatod a prizmatartóba. A gép szintezésére a vízszintező libellák szolgálnak.
A STABI photo-mecha tengelyeinek rögzítésére csúszókuplungokat használunk, melyek feszessége szorítócsavarokkal állítható be. A szorítócsavarokat annyira érdemes meghúzni, hogy a fényképezőgépet már kellő erővel rögzítse a mechanika, de a kuplungok oldása nélkül könnyen át lehessen fordítani az objektívet a következő témára. Nehezebb gépek, nagyobb objektívek, alacsonyabban elhelyezkedő témák esetén az objektív kókadásának elkerülése érdekében várhatóan jobban meg kell majd szorítanod a kuplungot. Helyesen beállított kuplung szorító erő esetén a fényképező nem fog elmozdulni a beállított pozícióból, ami így nagyon egyszerű témára állást és fotózást eredményez. 

A STABI photo-mechát az aljában kialakított 3/8″-os fotómenetes furattal fotós háromlábra tudod rögzíteni. Nagyon jól illeszkedik a STABI photo-mechához a CARBON háromlábunk, amit a termékeink között szintén megtalálsz és olvashatsz is róla bővebben.

A STABI photo-mecha szinte teljesen csak fém alkatrészeket tartalmaz. Acél és réz házelemek, nagy szilárdságú 20mm-es átmérőjű krómozott felületű tömör acél tengelyek, hosszú réz csúszócsapágyak pontos megmunkálásukkal és esztétikus porfestett, valamint horganyzott felületvédelemmel garantálják a szerkezet hosszú távú megbízható működését. A képeken látható fekete-ezüst színösszeállítás mellett lehetőség van más színkombinációkban is gyártanunk.
Annak ellenére, hogy a mechanikába szinte csak fém alkatrészeket építettük, az össz tömege így is kevesebb, mint 1,2kg. Kedvezően kis tömege, valamint kompakt felépítése egy könnyű háromlábbal nagyon jó hordozhatóságot biztosít.

A STABI photo-mecha műszaki adatai:
– típus: csúszókuplungos kézi működtetésű fotós mechanika,
– tömeg: 1130g,
– állvány rögzítés: 3/8″ – 16 UNC anya menet,
– gép rögzítés: 1/4″ – 20 UNC apa menet,
– ház: acél + réz,
– tengelyek: 20mm-s krómozott acél,
– csapágy / kuplung: réz,
– szintezés: libella (horizontális + vertikális),
– felületvédelem: porfestés, horganyzás,
– szín: fekete / ezüst (raktáron), vagy rendelésre tetszőleges.

A STABI photo-mecha geometriai jellemzői:

STABI photo-mecha

20 000

Ft.

magyar
termék

A fényképezőgép és a kis spektív úgy áll rajta, mintha odahegesztettem volna őket.

Bíró Antal

Martfű

Termék galéria:

Vevőink fotói: