csillagászat egyszerűen…

Miben segíti észleléseid a STABI háromláb merevítőnk?

– a háromláb szilárdságának jelentős növelésében,
– az épp nem használt okulárjaid észlelés közbeni biztonságos tárolásában,
– a beépített tápfeszültség elosztóval a villamos eszközeid tápellátásában,
– a szabályozható fényerejű megvilágítással az eszközeid egyszerűbb megtalálásában a sötétben.

STABI háromláb merevítő

A kereskedelmi forgalomban lévő acél háromlábak (EQ3/EQ5/EQ6) szilárdságilag talán leggyengébb pontja a lábak szétfeszítésének műszaki megoldása. Egy viszonylag gyenge aluminium öntvény okulár tartó tálca nyomja szét a lábakat, melynek mértékét egy marokcsavar kézi erővel történő megfeszítése adja. A lábak merevsége így több tényező miatt is korlátozott, pedig jelentősen stabilabb is lehetne. Amennyiben javítani tudunk háromlábunk szilárdságán, az az észlelésnél finomabb részletekkel, jobb nagyíthatósággal, nagyobb határmagnitúdóval, nagyobb terhelhetőséggel, részletgazdagabb felvételekkel jutalmaz bennünket. Ezek elérése motivált bennünket a STABI háromláb merevítő fejlesztésekor.

A STABI háromláb merevítő felszerelése a csomag részét képező kötőelemekkel nagyon egyszerű. Helyezd a mechanikát a háromlábra, csavard be a mechanika csatlakozó menetébe a mellékelt menetes szárat és rögzítsd a háromláb fejre egy alátéttel és anyával. Told fel a háromláb merevítőt a menetes száron úgy, hogy az íves csatlakozó felületei támasszák a lábakat. Feszítsd meg a köztük lévő kapcsolatot alulról egy alátéttel és anyával. A kellő szilárdság eléréséhez mindkét anya meghúzásákor használj villáskulcsot.
Az új összeállításod leggyengébb pontja így már nem a háromlábat feszítő rész lesz, viszont ne húzd meg az anyákat az indokoltnál lényegesen erősebben, nehogy sérüljenek a háromláb aluminium öntvény alkatrészei. A STABI háromláb merevítőtől azt várhatod, hogy a felszerelést követően a mechanikád alapja szilárdsági szintet ugrik, stabilitása így már vetekszik az oszlopokéval.

A STABI háromláb merevítőnk kialakításakor természetesen megtartottuk az okulár tálca funkciót, de a fejlesztéseink során mindig szeretünk plussz funkciókat is belecsempészni a termékeinkbe.
A csillagászati megfigyeléseinkhez egyre több elektronikus eszközt használunk, melyek tápfeszültséggel történő ellátása jellemzően valamilyen külső áramforrásról történik. Több eszköz esetén elég jelentős kábel dzsungel jöhet létre, ezek egyszerűsítésére szereltünk tápelosztót a STABI háromláb merevítőre. Ez három csatlakozóra osztja szét a bejövő áramot, így hasonló tápfeszültség igényű eszközeink számára elégséges egy áramforrást használni, számukra könnyen tudunk tápot biztosítani az elosztóból.
A Stabi háromláb merevítőben 2db 2″-os és 3db 1,25″-os okulár számára találsz tároló fészket, melyeket szabályozható fényerejű világító vörös gyűrűkkel vettünk körbe, hogy egyszerűbben és biztonságosabban találd meg őket a sötétben. A világítás fénye nem zavarja szemedet, teljesen minimálisra is lecsavarhatod, vagy akár ki is kapcsolhatod azt. Hasonló fénygyűrűt képeztünk a merevítő kerületén is. A megvilágításhoz használt ledek kiválasztásakor ügyeltünk rá, hogy azok áramfelvétele a lehető legkisebb legyen, így nem kell attól tartanod, hogy a világítás elpazarolná a fotózáskor értékes mechanika mozgató és képrögzítéshez szükséges energiát.

Egyeztetést követően más változatokban is rendelhetsz STABI háromláb merevítőt. A lenti galériában mutatunk példát világítás és tápelosztó néküli változatra, külöböző felirattal készített mintára, de a felületvédelem szinében is rugalmasak vagyunk. Kérj ajánlatot bátran az egyedi elképzeléseidre…

A STABI háromláb merevítő műszaki adatai:

– okulár fészek: 3db 1,25″, 2db 2″,
– villamos csatlakozó: 4db 2,1/5,5 vagy 2,5/5,5  vagy RCA tápaljzat, akár tetszőlegesen vegyesen is,
– tápfeszültség: max. 30V DC (12V DC javasolt),
– tápelosztó: szabályozás és védelem nélkül,
– polaritás: tüske – pozitív, ház – negatív,
– nyugalmi áramfelvétel: <20mA,
– tömeg: 1kg,
– anyagok: alaplap és fedőlap – acél, tápelosztó ház – alu, betét – polikarbonát,
– felületvédelem: porfestés,
– szín: matt fekete, más szín egyedi kérésre,
– mechanika csatlakozás: EQ3/EQ5 – M10, EQ6-M12.

STABI háromláb merevítő

25 000

Ft.

magyar
termék