Csillagászat

Fotózás

Egyéb

STABI micro-mecha

Csúszókuplungos azimutális mechanika az égi kalandozásaidhoz…

Teljesen mindegy, hogy lencsés, vagy tükrös távcső rajongó vagy, csak rögzítsd a tubust a STABI micro-mechára.
A karokkal állíts akkora szorítást, hogy a csúszó kuplungok már kellő erővel rögzítsék a pozíciót, de oldásuk nélkül át tudd tolni a tubust egy tetszőleges másik pozícióba. Tedd be a kihuzatba a kedvenc okulárod és kezdődhet is az égi kalandozás. A tubust fordítsd a kiválasztott objektumra.
A látómezőben az elmozdulást a tubus finom igazításával egyszerűen követheted.
A STABI micro-mecha kezelése annyira egyszerű, hogy meg fogsz róla feledkezni, a látnivaló szinte beszippant. Hatalmas élmény körbejárni így egy égterületet, meg-megállni egy-egy érdekesebb résznél, majd tovább gördülni még látványosabb terület után kutatva.

A STABI micro-mecha egy érdekes szerkezet. Összegyűjti a töredék szabadidődet és úgy múlatja el, hogy észre sem veszed. Egyszerűen vizuális élménnyé alakítja azt...

Háromláb-merevítő

EQ3 /EQ5 / EQ6 háromlábakhoz…

Szeretnéd, ha a gyári acél háromlábad szilárdsága jelentősen javulna?
Elkelne még pár tápaljzat, amire rendezett módon rá tudnád kötni a villamos eszközeidet?
És ugye számodra is kellemesebb lenne, ha az okulárjaidat nem csak tapogatással találnád meg a sötétben?
Ezek mind olyan kérdések, amikre jellemzően igennel felelünk.
A STABI háromláb merevítő masszívabb láb rögzítést tesz lehetővé, mint a gyári okulár tálcák és szilárdabb alapot nyújt a távcsövednek mind vizuális, mind asztrofotós használathoz. A STABI háromláb merevítő kezelő felületén tápelosztó aljzatokat találsz az elektromos kiegészítőidnek, míg az okulárok körül és a külső élén világító vörös fény erejét sejtelmestől a látványosig tetszőlegesen be tudod állítani, vagy ki is kapcsolhatod.

A STABI háromláb merevítő olyan, mint egy jótündér, teljesíti mind a három fenti kívánságod…

STABI okulár tálca

EQ3 alu háromlábakhoz…

Tárold az okulárjaidat alu háromlábon is rendezetten. A STABI okulár tálca az állítható fényű megvilágítással segítségedre lesz benne, hogy észlelések közben a féltve őrzött kiegészítőid ne sérülhessenek meg és véletlenül se maszatold össze az optikai felületeket. A beépített világítás nem igényel külső áramforrást, a szerkezet aksija maximálisan támogatja felszerelésed hordozhatóságát.
Miután felfogattad a háromlábra biztosan tapasztalod majd, hogy letisztultan szép dizájnja mennyire vonzza a tekintetet.

STABI okulár tálca, amikor a praktikusság és a kifinomult stílus találkozik…

Távcsőépítés

Távcsőalkatrészek személyre szabva…

Csiszoltál egy tükröt magadnak, de nem tudod, hogy lesz belőle észlelő műszer. Használod a gyári csillagászati eszközöket és van egy ötleted, hogy lehetne még jobban használhatóvá alakítani. Vagy van egy teljesen új elképzelésed egy akár még nem is létező csillagászati eszközről, de nem tudod, hogy fogj a megvalósításához.
Ha ilyen problémákkal találkozol és segítséget keresel a megoldásukhoz, akkor nálunk jó helyen jársz. Egyedi igényeid is szívesen meghallgatjuk. A tervezésben és gyártásban is örömmel a segítségedre leszünk. Tégy egy virtuális túrát a kis műhelyünkben, nézz szét milyen szerkezeteket alkottunk eddig…

Mert nincs is annál nagyobb élmény, mint magunk által megálmodott eszközökkel kutatni a tér és idő végtelenjét…

Mechanika kiegészítők

Csillagászati mechanika = stabilitás + felhasználói komfort. Erre törekszünk.

Ha gyári mechanikád használata során érezted már azt, hogy valamelyik részletén lehetne műszakilag csiszolni, vagy a tudását hozzáigazítani az igényeidhez, akkor ezzel az érzéssel nem vagy egyedül. Bennünket is ilyen gondolatok foglalkoztattak, mikor csillagászati eszközök fejlesztésébe fogtunk. Aztán ahogy telt az idő egyre több megkeresés érkezett Tőletek is. Voltak inspiráló műszaki problémák, innovatív ötletek, de előfordult, hogy bedöglött rendszerekbe kellett újra életet lehelnünk. Ebben a fejezetben ilyen megoldásainkból gyűjtöttünk össze egy kis csokorra valót. Itt nem találsz raktárról közvetlenül rendelhető terméket, de könnyen ötletet meríthetsz belőlük. A gyűjteményt folyamatosan bővítjük majd…

Te mivel egészítenéd ki a mechanikádat?

Egyéb kiegészítők

Hasznos kis egyedi szerkezetek a távcsöved körül.

Mechanikus, optikai és villamos kiegészítő eszközök, melyek egyszerűbbé, örömtelibbé teszik a csillagos ég alatti tevékenységedet.

Engedd szabadjára a képzeleted, mi segítünk kézzel fogható eszközzé formálni a számodra..

STABI7/p mechanika

Equatoriális mechanika azoknak, akik komolyabban gondolják…

Szeretnél magadnak egy kedvező árú EQ6-nál komolyabb mechanikát? Olyat amibe minőségi hajtáselemek épültek? Nem okoz problémát, ha nem kínai gyártmányú a szerkezet? Akkor érdemes megfontolnod ezt az ajánlatunkat. A STABI7/p prototipusunk rekta tengelyének gyönyörű csigakereke EdByers mester műhelyében készült, a szerkezet többi forgácsolt alkatrésze magyar szakemberek tudását dícséri. A mechanikával készült tesztfotókat a termék oldalának galériájában találod.

STABI7/p a költséghatékony választás…

Csillagászat

Fotózás

Egyéb

STABI photo-mecha

Fotós mechanika széleskörű felhasználásra…

Gyorsaság és stabilitás ezek a főbb jellemzői a STABI photo-mechának.
Rögzítsd fel rá a fényképezőgéped, állítsd be a csúszókuplungok szorító erejét és már tapasztalhatod is, milyen egyszerű vele témára állnod. Ha elrepülne a kismadár, csak lazán fordítsd utána az objektívet és örökítsd meg röptében.
Persze fotózhatsz ennél sokkal statikusabban is. A STABI photo-mecha a hosszú expós képek és a time-lapse videók esetében rezzenésmentes alapja lesz a gépednek.

Lehetett a témád szempillantástól a hosszú órákig tartó bármilyen hosszú a STABI photo-mecha segít, hogy szobád falára vagy monitorodra kirakva még ezerszer gyönyörködhess benne.

CARBON háromláb

Mindenhez is való pillekönnyű fényképezőgép tartó…

Ez a háromláb összecsukva kicsi, széthúzva magas, átfordítva alacsony, szétterpesztve lapos, széttekerve meg egylábú. Mindig olyan, mint amit a pillanatnyi témád igényel. Mindeközben könnyű, masszív, jól kidolgozott, igényes és tartós.

A CARBON háromláb pont olyan, mint amit a fényképezőgéped alá mindig is szerettél volna.

ECO gömbfej

Alkalmi amatőr fotósok számára

Az ECO gömbfejünk felépítése olyan, mint a gömbfejek általában. Finoman működő szorítógombjai, kis tömege, szokásos menetes csatlakozó felülete tökéletesen megfelel kisebb fényképező összeállítások rögzítésére. Vízszintezője és teljes körbeforgathatósága segíti panoráma képek elkészítését is. A hasonló kategóriától szinte csak az árcédulán lévő vonzó összeg különbözteti meg.

Az ECO gömbfej egy pénztárca barát fém összeállítás műanyag áron.

Csillagászat

Fotózás

Egyéb

Zöld lézerpointer

Lézernyíl, felelősségteljes használathoz…

Ha szoktál csillagászati bemutatókat tartani, vagy magad szeretnéd megoldani a zöld lézeres kereső kialakítását, úgy erre az 5mW-os lézerre mindenképp szükséged lesz. A pointerbe 2db AAA-s ceruzaelemet kell tenned (nem része a csomagnak). Sötétben ez a teljesítmény bőven elégséges ahhoz, hogy a fénnyalábbal határozottan rá tudj mutatni tetszőleges égitestre.

Zöld nyalábbal a csillagokig.

Ajándék tárgyak

Minden alkalomra

Csillagászattal kapcsolatos ajándék tárgyainkkal örömet okozhatsz rokonaidnak, barátaidnak, egyéb ismerőseidnek. Raktárkészletünk folyamatosan változó, újabb és újabb érdekességekkel. Nézz szét kis bazárunkban!

Ajándékozz Napot, Holdat, csillagokat!